Mzdové účetnictví 2013 praktický průvodce - Vybíhal, Václav (Grada, 2013)
Publikace je aktualizována k 1. 1. 2013 v souladu s novelami zákonů. Reaguje na široký vějíř odborných otázek z oblasti mzdové a navazující problematiky, které musí každodenně řešit mzdová účetní a ostatní odborná veřejnost s akcentací novelizovaných předpisů a zapracování všech legislativních změn, zejména v oblastech pracovního práva, mezd, zdravotního, důchodového a nemocenského pojištění, zdaňování příjmů ze závislé činnosti, důchodů, evidenčních listů důchodového pojištění, cestovních náhrad, důchodů, dávek státní sociální podpory, pomoci v hmotné nouzi a státní sociální péče. Podrobně je vysvětlen postup při stanovení jednotlivých mzdových plnění včetně všech náhrad a příplatků podle zákoníku práce. Předností knihy je rovněž přehledné a praktické zpracování dané problematiky s použitím velkého množství příkladů, tabulek, přehledů a vyplněných formulářů. Kniha je určena mzdovým účetním, personalistům, manažerům, podnikatelům a zároveň i studentům a účetním praktikantům.
Keywords: Účetnictví