Než vybledne den - Kristína, Hušeková (Ikar, 2021)
Dojemný příběh o vztahu Emy a její maminky Nory a o touze mít i ve stáří u sebe blízkého člověka. Nora si v seniorském věku najde přítele Josefa, z kterého se ale vyklube vypočítavý muž, kterému jde jen o to získat Nořin majetek a co nejrychleji se jí zbavit. Nora je na něj citově navázána a slepě mu věří. Pro Emu je tak neuvěřitelným problémem dostat maminku z Josefova područí. Když se jí to podaří, je matka ve zuboženém stavu a co víc - lékaři u ní objeví počínajícího Alzheimera. Nora pozvolna ztrácí paměť a Ema tak pomalu a bolestivě přichází o milovaného člověka a navíc se musí vypořádat s nenávistným Josefem připraveným za každou cenu získat to, proč přišel...
Keywords: Romantika, romány pro ženy; Společenské romány