Koule Kandry (Oliver Blue a Škola pro Vidoucí-Kniha druhá) - Morgan, Rice (Lukeman Literary, 2019)
"Skvělé zahájení série, která obsahuje kombinaci uvěřitelných postav a překážek, se kterými se musejí vyrovnat. Neosloví jen mládež, ale i dospělé fanoušky fantasy, kteří hledají epické příběhy o přátelství a dobrodružství." --Midwest Book Review (Diane Donovan) (ke knize Trůn pro sestry) "Představivost Riceové skutečně nezná mezí." --Books and Movie Reviews (ke knize Trůn pro sestry) Od světové autorky bestsellerů číslo 1 přichází nová série pro středně staré čtenáře - ale i pro dospělé! Fanoušci Harryho Pottera a Percyho Jacksona - dál už nehledejte! V knize KOULE KANDRY: OLIVER BLUE A ŠKOLA PRO VIDOUCÍ (KNIHA DRUHÁ) se jedenáctiletý Oliver Blue vrací do současnosti. Spěchá zachránit Armanda před smrtí. Když ale Oliver zjistí, že byla ukradena posvátná Koule Kandry, ví, že je na něm - na něm samotném - aby zachránil školu. Jediná možnost je vrátit se v čase, do Anglie kolem roku 1690 a zachránit jednu velice důležitou osobu: Sira Isaaca Newtona. Obsidiánová škola mezitím školí vlastní mocné Vidoucí. Všichni se soustředí na Oliverovo zničení. Když pak přijmou a transformují Oliverova tyranského bratra, Chrise, může to znamenat boj na život a na smrt. Povznášející fantasy, KOULE KANDRY je druhou knihou v ohromující nové sérii plné magie, lásky, humoru, zlomených srdcí, tragédií, předurčení a řady šokujících zvratů. Do Olivera Bluea se zamilujete a neodtrhnete se od něj až do chvíle, kdy budete muset jít spát. Třetí kniha v sérii (OBSIDIÁNI) je nyní také dostupná! "Máme zde začátek něčeho pozoruhodného." --San Francisco Book Review (komentář ke knize Cesta hrdiny) K dispozici je i množství dalších sérií Morgan Riceové, tentokrát ve fantasy žánru, včetně knihy CESTA HRDINY (první kniha série ČARODĚJŮV PRSTEN), která je zdarma a má více než 1300 pětihvězdičkových recenzí!
Keywords: Dobrodružství, napětí, fantasy