Děsy první republiky - Marek, Skřipský (Laser, 2024)
Může cesta k jiným světům vést z bohnického "hřbitova bláznů" přes malebnou historickou Třeboň a zároveň keňskou džungli? Kolik děsivých tajemství skrývá ospalá, bohem zapomenutá víska poblíž Nového Jičína? Jak se stane, že při tahu noční Prahou uvíznete hned v několika realitách najednou? A proč každý z nájemníků brzy opustí ten krásný dům, co po staletí stojí v Pustkovci na Ostravsku? V příbězích rámovaných lety 1934-1937 dávají čtyři staří muži nahlédnout do svých prazvláštních vzpomínek. Archeolog, četník, strojní inženýr a tovární jezdec tatrovky... ti všichni vydávají svá svědectví o dávných dnech, kdy bezpečný svět jejich domovů navštívilo - tolik vzdálené, a přitom tak blízké - znepokojivé neznámo.
Keywords: Sci-fi, fantasy