Věk popela - Daniel, Abraham (Laser, 2023)
Monumentální epická fantasy trilogie od veleúspěšného a kritikou oceňovaného spisovatele Daniela Abrahama, spoluautora Expanze, která se odehrává v průběhu jediného rušného roku na území obřího města na pokraji zkázy. Kitamar je střediskem obchodu a bohatství, prastaré město s dlouhou, krvavou minulostí, v němž žijí své životy a příběhy nesčetné tisíce lidí. Tohle je ten Alísin... Když bezvýznamné zlodějce z chudinských brlohů Hřebenice zavraždí bratra, rozhodne se zjistit, kdo ho zabil a proč. Ale čím víc toho zjišťuje o něm, tím víc se dozvídá sama o sobě. A pravdy, které odhaluje, jsou nebezpečnější než nože. Na konci cesty, kterou si Alís zvolí, provázané s intrikami sahajícími až ke kořenům Kitamaru, kde tajnosti těch nejposlednějších mohou někdy svrhnout i trůn, bude mít moc všechno změnit. "Podmanivá a úchvatná tapiserie, zručně a pečlivě utkaná." - Joe Abercrombie, autor románu Trocha zlé krve
Keywords: Sci-fi, fantasy