Odyssey One 2: V srdci dění - Evan, Currie (Laser, 2023)
Po legendární první plavbě, která pozemšťany zavedla do hlubokého vesmíru plného nových příležitostí, tvorů i děsivých nepřátel, tráví kapitán Eric Weston a posádka vesmírné lodi LSAK Odyssea několik měsíců doma na Zemi, kde admiralita pečlivě zvažuje jejich další osud. Když však noví mimozemští spojenci Země uzavřou se Severoamerickou konfederací obrannou dohodu, vydává se Odyssea splnit nový úkol: vrátit se na Ranquil, válkou zničený domovských svět vzdálených bratranců pozemšťanů, poskytnout mu životně důležitou podporu proti invazi Drasinů.Weston a jeho lidé návrat vítají, avšak po příletu na Ranquil poznávají, že ne všechno je takové, jak se zdá. Drasinové jsou sice hrozivým nepřítelem, Weston ale tuší, že válku, která by mohla navždy změnit tvář vesmíru, vede mocná neviditelná síla, pro jejíž odhalení budou nuceni obětovat loď, kariéru a možná i život...
Keywords: Sci-fi, fantasy