Een Gelofte Van Glorie (Boek #5 In De Tovenaarsring) - Morgan, Rice (Lukeman Literary, 2014)
In EEN GELOFTE VAN GLORIE (Boek #5 in de Tovenaarsring), vertrekken Thor en zijn vrienden van de Krijgsmacht op een epische tocht naar de uitgestrekte wildernis van het Rijk om het eeuwenoude Zwaard van het Lot te vinden en de Ring te redden. Thor vriendschappen worden sterker terwijl ze naar nieuwe plekken afreizen, het tegen onverwachte monsters opnemen en zij aan zij strijden in onvoorstelbare gevechten. Ze bezoeken exotische landen en ontmoeten wezens en mensen die hun verbeelding te boven gaan, terwijl het gevaar aan alle kanten op de loer ligt. Ze zullen al hun vaardigheden nodig hebben als ze willen overleven terwijl ze het spoor van de dieven volgen, dieper en dieper het Rijk in. Hun zoektocht brengt hen naar het hart van de Onderwereld, één van de zeven koninkrijken van de hel, waar de ondoden regeren en de velden zijn bezaaid met botten. Thor moet al zijn krachten oproepen, en worstelt om te begrijpen wie hij nu werkelijk is. In de Ring moet Gwendolyn de helft van het Koninklijk Hof naar de Westelijke vesting van Silesia leiden, een duizend jaar oude stad op de rand van het Ravijn. Silesia's versterkingen hebben er voor gezorgd dat de stad elke aanval heeft weten te doorstaan-maar ze hebben het nog nooit moeten opnemen tegen een leider als Andronicus, met zijn leger van een miljoen mannen. Gwendolyn leert wat het betekent op koningin te zijn. Ze neemt haar leidende taak op zich, met Srog, Kolk, Brom, Steffen, Kendrick en Godfrey aan haar zijde, om de stad voor te bereiden op de oorlog. Ondertussen glijdt Gareth steeds dieper weg in zijn krankzinnigheid en moet hij op zijn hoede blijven voor degenen die hem uit de weg trachten te ruimen, terwijl Erec vecht voor zijn leven om zijn liefde Alistair en de stad Savaria te redden van de wilden die de Ring binnen zijn gedrongen. En Godfrey, wederom verleid door de alcohol, zal moeten besluiten of hij klaar is om zijn verleden achter zich te laten en de man te worden die hij had moeten zijn. Terwijl ze vechten voor hun levens en de situatie niet erger lijkt te kunnen worden, eindigt het verhaal met twee schokkende plotwendingen. Zal Gwendolyn de aanval overleven? Zal Thor het Rijk overleven? Zal het Zwaard van het Lot gevonden worden? EEN GELOFTE VAN GLORIE is een episch verhaal van vrienden en geliefden, rivalen en minnaars, ridders en draken, intriges en politieke machinaties, van volwassen worden, van gebroken harten, van bedrog, ambitie en verraad. Het is een verhaal van eer en moed, van lotsbestemming en tovenarij. Het is een fantasie die ons meeneemt naar een wereld die we nooit zullen vergeten, en die alle leeftijden zal aanspreken. Het boek is 75.000 woorden.
Keywords: Sci-fi, fantasy; Dobrodružství, napětí, fantasy