Pusa na špacír - Josef, Fousek (Brána, 2020)
Nová kniha Josefa Fouska Pusa na špacír obsahuje fejetony, z nichž mnohé byly odvysílány v Českém rozhlase Plzeň. Autor není příznivcem líbivého optimismu. Zamýšlí se nad neduhy společnosti, ale v jeho větách je nejen varování, ale i víra, že nás komerční bestie neodnaučí lásce k obyčejnému životu. "Píši o době, kterou prožívám! O radostných pocitech i o setkávání s těmi, kterým se Štěstěna vyhýbá. Miluji každý obyčejný den a někdy doufám, že přestaneme být lhostejnými ovcemi!"
Keywords: Humor, satira; Společenské romány