Říkám, říkáš říkadla - Pospíšilová, Zuzana (Bambook, 2013)
V životě malých holčiček a kluků snad není situace, která by se nedala využít jako inspirace pro říkanku. Říkanka může pomáhat s učením, s usínáním, poslouží jako rozpočítadlo nebo svolávačka. S vtipnými básničkami jde zkrátka všechno lépe, a hlavně veseleji. Díky jednoduchým rytmickým veršům Zuzany Pospíšilové a přitažlivým ilustracím Evy Rémišové se děti hravě seznámí se zvířátky, s řemesly nebo také se záludnostmi počasí.Kniha je určena dětem od tří let a jistě ji ocení především rodiče předškolních dětí a učitelky mateřských škol.
Keywords: Říkanky a básničky; Říkadla, básničky, písničky