Aféra Granvillových - Una-Mary, Parker (Ikar, 2025)
Granvillovým se podařilo uprchnout z bombardovaného Londýna na rodinné panství Hartley Hall v Surrey, ale ani vesnický život nenabízí mnoho klidu. Rosie je uvězněna v manželství bez lásky s nemajetným šlechticem, a zatímco její muž bojuje ve válce, ona nedokáže odolat pokušení, které jeho nepřítomnost přináší. Juliet se zase zoufale snaží zapomenout na svou minulost, a tak se připojí jako zdravotní sestra k Červenému kříži a každý den statečně čelí všem nástrahám této práce. A když křehký klid v Hartley Hall naruší pletky patnáctileté Louisy s jedním z utečenců z East Endu, hrozí rodině další nepříjemný skandál...
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány