Úvod do teorie chaosu - Jana, Plauchová (Laser, 2023)
Peter "Pete" Murray je expert na přežití v hlubinách. Teoreticky. Ačkoliv už totiž pomohl zachránit z havarovaných ponorek řadu lidí, sám se pod hladinu nikdy nevydal. Protože má z nedozírných hloubek oceánu hrůzu. Jenže pak je přizván k případu, který zaskočí i ty nejostřílenější odborníky. Jedinečný a obestřený záhadami. Peter najednou bojuje se svým strachem i časem, protože to, čemu čelí, nakonec neohrožuje jen pár lidských životů, ale veškerou naši existenci na planetě.
Keywords: Sci-fi, fantasy