O beruškách - Pospíšilová, Zuzana (Bambook, 2013)
Berušky mají nejen stejná jména jako malé holčičky, ale také stejné starosti. Rády se parádí, mlsají, jsou zvědavé, někdy trochu hádavé a lenivé a stejně jako malé slečny také rády čtou nebo poslouchají příběhy... Zrovna jako beruška Maruška, které se rozbila lampička, a tak si půjčila z nebe hvězdičku, aby si mohla číst. Veršované příběhy nejen o Marušce, ale i dalších nezbedných beruškách napsala oblíbená autorka Zuzana Pospíšilová a roztomilými ilustracemi doprovodila Cecílie Černochová. Text je určen pro děti od tří let.
Keywords: Říkanky a básničky; Říkadla, básničky, písničky