O broučcích - Pospíšilová, Zuzana (Bambook, 2013)
Adámek, Daniel, Jiřík, Jonáš nebo Martínek - jeden dovádí na papírovém drakovi, jiný schovává plamínek do krabičky, až zapálí chaloupku, a další leze po výškách a roztrhne si křidélko. Všichni jsou zkrátka pěkně neposední, zvědaví a nevynechají žádnou příležitost k prozkoumávání barevného a voňavého světa. Prostě jako všichni kluci. Řeč ale není o žádné klučičí partě, ale o broučcích, jejichž trampoty vypráví ve veršovaných příbězích oblíbená spisovatelka Zuzana Pospíšilová.
Keywords: Říkanky a básničky; Říkadla, básničky, písničky