Motivace sester a pracovní spokojenost ve zdravotnictví - Vévoda, Jiří (Grada, 2013)
Publikace představuje současné faktory motivační a faktory pracovní spokojenosti všeobecných sester. Ukazuje možnosti, jak je efektivně využít v praxi. Moderní pojetí publikace jednoduchým a přehledným způsobem seznamuje management zdravotnických zařízení, studenty zdravotnických oborů, jejich pedagogy i další odbornou veřejnost s metodologií a výsledky rozsáhlého výzkumu. Kniha je doplněna o základní teorie motivace a pracovní spokojenosti. Čtenář získá přehled o práci sestry - manažerky v současném zdravotnictví, o pracovních podmínkách, ve kterých vykonává své povolání i o aktuálním systému vzdělávání sester. Autoři se dlouhodobě zabývají poradenskou činností v oblasti motivace lidských zdrojů, pohybují se v oblasti managementu zdravotnických zařízení, přednáší studentům nelékařských oborů, i studentům medicíny personální management.
Keywords: Teoretické obory