Všechny barvy duhy - Theo, Addair (Yoli, 2021)
Jedenáct českých autorů, jedenáct young adult povídek o odvaze, přátelství, prvních láskách i síle a odhodlání být skutečně sám sebou. Vedle známých YA autorů, jakými jsou Theo Addair nebo Alžběta Bílková, představí kniha i řadu debutantů. Jejich queer hrdinové hledají vlastní identitu, navazují komplikované a jedinečné vztahy a snaží se najít své místo ve společnosti, která je v určitých ohledech přijímá, a v jiných naopak diskriminuje. Povídky Lucie Zelinkové, Sam Xabyssus, Sáry Vůchové a dalších se věnují tématům homosexuality, bisexuality a coming outu, stejně jako nebinarity, transgender nebo asexuality...
Keywords: Česká současná beletrie; Společenské romány; Young Adult, New Adult; Beletrie pro děti