Amáliina nehybnost - Kateřina, Rudčenková (Knižní klub, 2021)
Sedm let v životě ženy - redaktorky časopisu, poučené všemi druhy umění i myšlenkových konceptů, ženy, která pomalu prošvihává svou biologickou roli matky a řešení hledá v psychoterapii, miluje hory a Japonsko, a její pozorovatelský talent cílí na zpočátku zásadní, pak trapný a nakonec komický seznam mužů, z nichž ten nejdůležitější je - mrtvý.
Keywords: Společenské romány