Bratrská Přísaha (Sága Čarodějův Prsten - Kniha Čtrnáctá) - Morgan, Rice (Lukeman Literary, 2016)
"ČARODĚJŮV PRSTEN má všechny rysy potřebné pro jasný úspěch: hlavní i vedlejší příběh, záhadná atmosféra, stateční rytíři a rozkvétající vztahy, které zacelují rány na zlomených srdcích, a dále také podvod či zrada. Slibuje dlouhé hodiny zábavy a jistě uspokojí všechny věkové kategorie. Dílo najde své místo v knihovnách u všech příznivců fantasy literatury." --Books and Movie Reviews, Roberto Mattos V knize BRATRSKÁ PŘÍSAHA (ČARODĚJUV PRSTEN - kniha č. 14), se Thorgrin a jeho bratři ve zbrani vynořují ze Země mrtvých a více než kdykoliv předtím jsou odhodláni najít Guwayna. Musejí se plavit po nebezpečném moři, které je zavede na místa, o kterých se jim dříve ani nesnilo. Pokaždé, když se Guwaynovi přiblíží, musí čelit novým překážkám. Každá z nich přitom plně prověří jejich schopnosti. Aby prošli, budou muset použít všechno, co se během svého výcviku naučili a především budou nuceni stát při sobě a vzájemně si krýt záda. Darius povstane proti Impériu. Nebojácně vede svou stále se zvětšující armádu a osvobozuje jednu otrockou vesnici za druhou. Čelí opevněným městům, armádám početně několikanásobně převyšujicí tu jeho. Musí sebrat veškerý svůj důvtip, sílu, kuráž i odhodlání zůstat naživu a nakonec zvítězit, třeba i za cenu vlastního života. Gwendolyn nemá jinou možnost než vést svůj lid do Velké pustiny a stále hlouběji a hlouběji na území Impéria při jejich pátrání po legendárním Druhém Prstenu - poslední nadějí jejího lidu a nejspíše Dareia. Po cestě se setká se strašlivými monstry, nehostinnými kraji a dokonce rozkolu mezi jejími vlastními lidmi, který se jí možná již nepodaří zažehnat. Erec s Alistair se plaví do Impéria, aby zachránili svůj národ. Po cestě narazí na skryté souostroví a rozhodnou se postavit armádu, i když to znamená najmout žoldnéře pochybné pověsti. Godfrey se ocitne ve městě Volusia a s jeho plány to potom jde jen a pouze z kopce. Je zatčen a odsouzen k popravě. Teď už ani on nevidí žádnou naději. Volusia se rozhodne uzavřít pakt s temnou magíi a od té chvíle míří její cesta už jenom vzhůru. Postupně likviduje všechny, kdo se jí stavějí do cesty. Silnější než kdykoliv předtím stoupá krok za krokem po schodech vedoucích k imperiálnímu Kapitolu. Nakonec stojí proti celé imperiální armádě, která početně převyšuje dokonce i tu její. Schyluje se k obrovské bitvě. Najde Thorgrin Guwayna? Podaří se Gwendolyn dovést svůj lid do bezpečí? Unikne Godfrey z vězení? Dostanou se Erec s Alistair do Impéria? Stane se Volusia další císařovnou a dovede Darius své lidi k vítězství? Díky promyšlenému budování fantasy světa a charakteristikám postav je BRATSKÁ PŘÍSAHA epickým příběhem o přátelství a lásce, rivalitě a spolupráci, o rytířích a dracích, intrikách a politických machinacích, o dospívání, o zlomených srdcích, o podvodu, ambicích a zradě. To vše je zasazeno do důkladně promyšleného fiktivního fantasy světa. Je to příběh o cti a odvaze, o osudu a předurčení, a také o magii. Je to fantasy, jež nás přivede do světa, na který už potom nikdy nezapomeneme, a které osloví čtenáře obou pohlaví a každého věku. "Velmi čtivá fantasy, která čtenáře baví záhadným a zajímavým dějem.... Kniha je pro všechny, kteří hledají dobrodružné příběhy z fantastického světa. Hlavní postava Thor během jejího děje prochází vlastním vývojem od snílkovského chlapce a postupně se stává mladým muže, který je hrou osudu nucen čelit extrémně nebezpečným situacím. Je to počátek něčeho, co má ambice stát se oblíbenou fantasy ságou pro mladé čtenáře." Midwest Book Review (D. Donovan, eBook Reviewer)
Keywords: Sci-fi, fantasy; Dobrodružství, napětí, fantasy