Kvalitní (ve) vedení mateřské školy - Zora, Syslová (Wolters Kluwer, 2025)
Připravili jsme pro vás novou publikaci Zory Syslové, Sandry Bejdákové, Ireny Borkovcové a Hany Sedláčkové s názvem "Kvalitní (ve) vedení mateřské školy". Kniha svým obsahem navazuje na knihu "Jak úspěšně řídit mateřskou školu". Reaguje na aktuální výzvy a klíčová témata, která odrážejí potřeby vedení mateřských škol. Kniha obsahuje sedm kapitol, z nichž každá se věnuje jedné klíčové oblasti řízení MŠ. Jednotlivé kapitoly pokrývají široké spektrum témat - od definice role ředitele jako lídra a manažera přes plánování a organizování až po personální politiku, kontrolu a hodnocení. Je zde kladen důraz na to, jak se efektivní vedení mateřských škol promítá do celkové kvality poskytovaného vzdělávání.
Keywords: Předškolní pedagogika