První pomoc Pracovní sešit pro SZŠ a zdravotnická lycea - 2., doplněné vydání - Kurucová, Andrea (Grada, 2012)
První pomoc - pracovní sešit je moderně zpracovanou učební pomůckou pro žáky SZŠ. Stručnou a srozumitelnou formou seznamuje žáky SZŠ a zdravotnických lyceí se základními pravidly poskytování první pomoci. Studenti tak získají dovednosti nutné k ošetření drobných i větších poranění i pro případ život ohrožujících stavů. Každá kapitola obsahuje vedle výkladu dané problematiky cíle i úkoly, text je doplněn obrázky. Kniha nabízí i prostor pro vlastní poznámky studentů, vytvoření slovníku cizích slov a zapsání poznatků z exkurzí na pracovištích první pomoci a urgentní medicíny.
Keywords: Ošetřovatelství - postupy, první pomoc; Ošetřovatelství a první pomoc