Větrání rodinných a bytových domů - Zmrhal, Vladimír (Grada, 2013)
Čerstvý vzduch v domácnostech je základní podmínkou dobrého zdraví. Rostoucí ceny energií, zateplování a především instalace nových těsných oken vedou často k nedostatečnému větrání. Pokud nevětráme nebo větráme nevhodným způsobem, dochází k zvýšené koncentraci škodlivin ve vnitřním prostření nebo ke zvýšené relativní vlhkosti. Nežádoucím důsledkem je vdechování škodlivých látek a tvorba plísní. V praktické příručce najdete vhodné větrací systémy, jejich výhody a nevýhody, nechybí ani systémy k zpětnému získávání tepla nazývané rekuperace, s jejíž pomocí je možné výrazně uspořit energii. Kniha je určena široké odborné i laické veřejnosti, zejména pak stavebníkům, developerům, kteří se rozhodují nad vhodným systémem větrání obytného objektu (rodinného nebo bytového domu).
Keywords: Stavebnictví