Vzestup Statečných (Králové a Čarodějové-Kniha Druhá) - Morgan, Rice (Lukeman Literary, 2015)
"Dění nabité fantasií, které dozajista potěší příznivce předešlých románů Morgan Rice, a také nadšence tvorby, jakou je například Cyklus dědictví od Christophera Paolini.... Příznivci fikce pro mladistvé budou doslova pohlceni tímto nejnovějším dílem autorky a budou prahnout po další tvorbě." --The Wanderer, A Literary Journal (o knize Vzestup draků) Bestseller číslo jedna! VZESTUP STATEČNÝCH je knihou číslo 2 autorky Morgan Rice, která je epickým fantasy příběhem ze ságy KRÁLOVÉ A ČARODĚJOVÉ (která začíná knihou VZESTUP DRAKŮ, tato kniha je ke stažení zdarma)! Následkem drakova útoku je Kyra vyslána na naléhavou misi: přejít Escalon a vyhledat svého strýce v tajemné Věži Uru. Nadešel čas, aby se dozvěděla, kým vlastně je a kým byla její matka, a začít trénovat a dále rozvíjet své jedinečné schopnosti. Bude to mise, která bude pro osamocenou dívku představovat mnohá nebezpečí, Escalon je totiž plný nebezpečných divokých bestií a nebezpečných lidí - tato mise si vyžádá všechnu její sílu, aby vůbec dokázala přežít. Její otec, Duncan, musí vést své muže na jih, až k velkému vodnímu městu Esephusu, aby se pokusil o osvobození svých krajanů, kteří spočinuli v pevném sevření Pandesianů. Když se mu to podaří, bude muset dojít až k proradnému Jezeru Ire a pak vystoupat na ledové vršky Kosu, kde žijí neústupní bojovníci Escalonu, muži, které bude muset naverbovat, aby měl alespoň nějakou šanci obsadit hlavní město. Alec a Marco utečou od Plamenů a ocitnou se na útěku Trnovým lesem, kde je budou stíhat exotické bestie. Na své cestě domů, kam míří, aby se znovu shledal se svou rodinou, podstupuje hrůznou cestu nocí. Když dorazí na místo, je šokován tím, co tam najde. I přes svůj lepší úsudek se Merk rozhodne pomoci dívce a poprvé ve svém životě se ocitne zapleten do záležitostí cizích lidí. Nepodstoupí svou pouť do Věže Uru a zmučený si uvědomí, že věž není tím, co vlastně čekal. Vesuvius pobízí svého obra, zatímco vede Skřítky na jejich podzemní misi a snaží se podejít pod Plameny, a v tentýž okamžik je drak Theos na své zvláštní misi v Escalonu. Se svou silnou atmosférou a ucelenými postavami je VZESTUP STATEČNÝCH ohromující ságou o rytířích a bojovnících, králech a Lordech, o cti a udatnosti, kouzlu, osudu, nestvůrách a dracích. Je to příběh lásky a zlomených srdcí, zklamání, tužeb a zrady. Je to vrcholná fantasy, která nás zve do světa, na který už nikdy nezapomeneme, do světa, který osloví čtenáře obou pohlaví a každého věku. KRÁLOVÉ A ČARODĚJOVÉ - Kniha třetí - bude již brzy dostupná. "Pokud jste si mysleli, že po skončení ságy Čarodějova prstenu již není pro co žít, pak jste na omylu. Morgan Rice přichází s příslibem další vynikající série, kde nám umožňuje ponořit se do fantazie o skřítcích a dracích, chrabrosti, cti, kuráže, kouzla a víry ve vlastní osud. Morgan se znovu podařilo vykreslit silné postavy, které nás nutí je povzbuzovat na každé stránce....Dílo najde své místo v knihovnách všech příznivců dobře psané fantasy literatury." --Books and Movie Reviews, Roberto Mattos (o knize Vzestup draků) " [Tato kniha] je úspěchem - hned od samotného začátku.... Je to mimořádná fantasy...a začíná, jak se očekává, bojem hlavního hrdiny, který hladce vpluje mezi širší okruh rytířů, draků, kouzlo a nestvůry, a také do svého osudu....Najdeme zde všechny požitky bujné fantasy, od vojáků a bitev, až k rozporu se sobě samými....Doporučená volba pro každého, kdo si umí vychutnat epické fantasy dílo, které je plné silných a věrohodných dospívajících hrdinů." --Midwest Book Review, D. Donovan, eBook Reviewer (o knize Vzestup draků) "Kniha plná zápletek, kterou lze snadno přečíst za jeden víkend...Dobrý start slibné ságy." --San Francisco Book Review (o knize Vzestup draků)
Keywords: Sci-fi, fantasy; Dobrodružství, napětí, fantasy