Ett Tappert Anfall (Sjätte Boken Av Trollkarlens Ring) - Morgan, Rice (Lukeman Literary, 2015)
I ETT TAPPERT ANFALL (del 6 av Trollkarlens ring), fortsätter Thor uppdraget djupare in i Imperiet för att återföra det stulna Ödessvärdet och rädda Ringen. Fruktansvärd tragedi drabbar honom och vännerna när gruppen mister en av sina medlemmar. Thor och hans återstående kamrater kommer närmare varandra än någonsin och förstår att de måste kämpa mot svårigheterna tillsammans. Resan för dem till nya främmande platser, bland annat till de öde Saltfälten, Stora tunneln och Eldsberget, där nya odjur väntar runt varje hörn. Thors färdigheter stärks när han genomgår sin mest avancerade träning hittills och han tvingas använda större krafter än någonsin för att överleva. Till sist förstår de vart svärdet har förts, och att de för att hämta tillbaks det måste resa till den mest fruktade platsen i Imperiet: Drakarnas land. Samtidigt i Ringen läker Gwendolyn långsamt, och kämpar mot depression efter angreppet. Kendrick och de andra svär att kämpa för hennes ära, trots de omöjliga oddsen. Det leder till en av de mäktigaste striderna i Ringens historia, i kampen för att befria Silesia och besegra Andronicus. Godfrey är förklädd bakom fiendens linjer, där han snabbt finner sina färdigheter och förstår vad det innebär att vara en krigare, på sitt eget unika vis. Gareth lyckas hålla sig vid liv och håller sig med list undan att fängslas av Andronicus, och samtidigt kämpar Erec för livet för att rädda Savaria från Andronicus förestående invasion - och för att rädda sin älskade, Alistair. Argon får betala ett dyrt pris för att ha gjort det förbjudna: att blanda sig i de dödligas affärer. Och Gwendolyn måste fatta sitt beslut, om hon ska ta sitt liv eller leva som nunna i det uråldriga Tillflyktens torn. Men inte innan Thor, i en chockerande vändning av händelserna, till sist får veta vem som är hans far. Kommer Thor och de andra överleva uppdraget? Kommer de att återföra Ödessvärdet? Överlever Ringen Andronicus invasion? Vad kommer att hända med Gwendolyn, Kendrick och Erec? Och vem är egentligen Thors verklige far? ETT TAPPERT ANFALL erbjuder ett sofistikerat världsbygge och spännande karaktärer. Det är en storslagen berättelse om vänner och älskande, rivaler och friare, riddare och drakar, intriger, politiska ränker, om att bli vuxen och brustna hjärtan, ambitioner och svek. Det är en berättelse om mod, om att finna sitt öde och om trolldom. Det är fantasy som för läsaren till en helt oförglömlig värld och som tilltalar alla åldrar och båda kön.
Keywords: Sci-fi, fantasy; Dobrodružství, napětí, fantasy