Makroekonomie pro technické školy - Máče, Miroslav (Grada, 2013)
Kniha je určena zájemcům, studentům a učitelům vysokých škol, zejména technického zaměření. Text seznamuje čtenáře se základy makroekonomie z pohledu člověka technicky a matematicky zaměřeného, proto je výklad knihy pozitivní, oproštěný od jakýchkoliv normativních soudů. Přesto je kniha potřebná pro čtenáře, kteří se zabývají aplikací makroekonomie v praxi. Problematika makroekonomie je vysvětlována z pohledu všeobecné teorie systémů, který není dosud prezentován v žádné ekonomické literatuře. Kniha je připravena jak pro vedení přednášek, tak pro praktickou aplikaci makroekonomie na cvičeních v rámci jednoho semestru. Přístup k danému tématu je netradiční, protože se předpokládá, že principy výkladu makroekonomie budou použity i v jiných předmětech na technických školách.
Keywords: Finanční řízení