Klinická propedeutika v urgentnej medicíne - Dobiáš, Viliam (Grada, 2013)
Pregraduálna a postgraduálna učebnica je určena pre študentov ošetrovateľstva, urgentnej zdravotnej starostlivosti (zdravotnícki záchranári, sestry na OUP) a medicíny, operátorov tiesňových liniek, lekárov v záchrannej zdravotnej službe a na urgentných príjmoch, lekárov iných špecializácií so záujmom o diagnostiku v prednemocničných podmienkach. Publikáciu ocenia hasiči aj polícia. Publikácia vo slovenskom jazyke.
Keywords: Anesteziologie, resuscitace, emergency