Obojživelné automobily historie, technika, rozdělení, úpravy - Mackerle, Ivan (Grada, 2013)
Automobil patří na silnici - ale s některým můžete také vjet do vody a vydat se na dobrodružnou plavbu! Bohatě ilustrovaný průvodce a současně encyklopedie obojživelných vozidel systematicky mapuje oblast vojenských, terénních i osobních vozidel schopných plavby ve vodě a zaplňuje tak bílé místo v knižní produkci věnované motorismu. V knize jsou vysvětleny teoretické základy pohybu automobilu ve vodě, historie vzniku obojživelníků, najdete zde i technický popis a parametry jednotlivých typů. Popsány jsou všechny důležité vojenské, terénní i osobní obojživelné automobily od předválečného období až do současnosti, včetně pozoruhodných amatérských úprav sériových vozů. Kniha je bohatě doplněna fotografiemi, vítaným zpestřením jsou i zmínky o expedičních cestách těchto unikátních vozů, stejně jako zkušenosti z provozu.
Keywords: Retro