Eutanazie - pro a proti - Ptáček, Radek (Grada, 2012)
Kniha Eutanazie - pro a proti představuje zcela unikátní dílo, na jehož sepsání se podíleli přední domácí autoři. Jde o ucelenou monografii, která diskutuje problematiku eutanazie, asistované smrti a dalších jevů v relativně komplexních souvislostech. Názorové spektrum prezentované v této publikaci je široké - k tématu se vyjadřují odborníci z oblasti klinické medicíny, filozofie, etiky, psychologie, práva a teologie. Kniha vznikla pod záštitou České lékařské komory.
Keywords: Ostatní lékařské obory; Jazyky, komunikace, etika