Praktická příručka přednemocniční urgentní medicíny - Remeš, Roman (Grada, 2013)
Kniha se zaměřuje zejména na pochopení a zvládnutí základních dovednosti ve specifickém prostředí přednemocniční neodkladné péče. Zpracovává problematiku vyšetření pacienta, neodkladné resuscitace, management dýchacích cest a dýchání, zajištění přístupu do krevního oběhu, podávání farmak a infuzních roztoků, dále pak léčbu jednotlivých akutních stavů v přednemocniční péči. Čtenář v ní dále nalezne kapitoly týkající se organizace přednemocniční péče, vybavení sanitního vozu, komunikace s operačním střediskem, vyhodnocení situace na místě události. V publikaci je zařazena i kapitola o medicínsko-právní problematice na ZZS.
Keywords: Anesteziologie, resuscitace, emergency; Záchranář