Fotbalový trénink Rozvoj síly, rychlosti a obratnosti na anatomických základech - Kirkendall, Donald, T. (Grada, 2013)
Seznamte se s tím, jak a které svaly se zapojují při fotbalu - nejpopulárnější sportovní hře. Publikace přináší nevšední pohled na to, jak vhodně rozvíjet sílu, rychlost a obratnost pro zlepšení hry a jistější střelbu. Její autor, Donald T. Kirkendall, připravil 79 kondičních cvičení, která jsou podrobně popsána a doplněna názornou anatomickou ilustrací se zakreslením pracujících svalů. Součástí každého cvičení je i popis s obrázkem konkrétní fotbalové činnosti, při níž hráč dané svaly zatěžuje. S touto knížkou získáte přehled o tom, jaké svaly se zapojují při kopech, běhu, obranných činnostech, střelbě, chytání míče apod., což vám umožní trénovat podle konkrétních specifických osobních potřeb hráčů a minimalizovat riziko jejich zranění.
Keywords: Sporty