Obrázkové čtení - Ve škole od jara do léta - Řezníčková, Petra (Bambook, 2012)
Veselá celobarevná publikace je určená začínajícím čtenářům od 5 let. Děti se postupně seznamují s velkými tiskacími písmeny abecedy, slova s neznámými písmeny jsou nahrazena roztomilými malovanými obrázky. Knížka navazuje na úspěšné tituly stejné autorky Ve škole a Ve škole od zimy do jara. Tentokrát se děj jednotlivých příběhů a básniček odehrává na jaře a v létě a kromě rozvoje čtenářských dovedností se děti seznámí s dalšími tématy, která v první třídě probírají v prvouce. Tento způsob zpracování publikace je vhodný i pro nácvik čtení genetickou metodou.
Keywords: První čtení