Vyšívání 50 vyšívacích stehů - Kubišová, Miroslava (Grada, 2013)
Kniha pojednává o základních technikách vyšívání a je určena pro ty, kteří nemají s těmito pracemi žádné nebo jen malé zkušenosti. V knize najdeme 50 základních vyšívacích stehů a jejich uplatnění při zdobení dárku či zdůraznění detailu na oděvu, bytového doplňku, prádla a jiného textilu. Vždyť vyšívání již dávno není jenom záležitostí naší minulosti. Při této aktivní odpočinkové činnosti můžeme vytvářet moderní vzory a navíc se ještě nabíjíme pozitivní energií. Tak steh po stehu přibývá krásná výšivka připomínající malbu, jen místo štětce máme jehlu a místo barev vyšívací bavlnku.
Keywords: Výtvarné techniky