Plstění ovčí vlny - Šilarová, Jana (Grada, 2012)
Zkušená autorka publikací o výtvarných technikách a zejména zpracování ovčí vlny se v úvodu svojí další knížky krátce podívá do historie zpracovávání ovčí vlny, jednu kapitolu věnuje přípravě a způsobu praní ovčí vlny. Pro většinu uvedených námětů zvolila jednoduché formy plstění bez složitých pomůcek. Ukazuje také základy techniky mokrého plstění a jednoduché tradiční vzorování a postupně přechází k novějšímu způsobu plstění jehlou. Podle přehledných návodů si pak každý může snadno vytvořit míček, kuličky, spirálky dredy, náramky, motýla, vílu, medvídky nebo praktické podložky na židli či vlněné vložky do bot.
Keywords: Výtvarné techniky