10 způsobů, jak se (ne)nechat připravit o peníze - Tyl, Tomáš (Grada, 2012)
Tato vysoce aktuální a praktická kniha si bere za cíl komplexním způsobem popsat nástrahy finančního světa, v němž žije každý z nás. Existuje celá řada publikací, jejichž tématem jsou rady, jak dosáhnout finančního úspěchu nebo jak zhodnotit prostředky. Absolutním základem úspěchu, který je často opomíjený, je vyhnout se neúspěchům. Kniha mapuje skutečná finanční rizika, která nám hrozí, a nabízí možnosti, jak je snadno rozpoznat a především jak se jim vyhnout. Lidé přicházejí o peníze různými způsoby, a právě vysvětlení těchto způsobů se kniha věnuje. Dozvíme se mimo jiné, jak rozpoznat podvodné nabídky a nesvěřit tak peníze podvodníkům. Uvidíme, jaké praktiky finančních institucí a správců majetku nás mohou připravit o naše prostředky a jak se tomu vyhnout. Kniha rozebere i řadu způsobů, jak (ne)přijít o peníze vlastními chybami při investování do akcií, komodit nebo dluhopisů. Těm, kdo nemají co investovat, kniha pomůže nespadnout do dluhové pasti a nezruinovat se pomocí úvěrů.
Keywords: Osobní a rodinné finance