Didaktika osobnostní a sociální výchovy - Valenta, Josef (Grada, 2014)
Tato kniha (opírající se o poznatky zjištěné v praxi) si klade za cíl konstituovat základ didaktiky OSV. Zejména chce ale ukázat, o čem by měl učitel/lektor přemýšlet, aby pak v učebně mohl říci: "Teď opravdu dělám OSV.." Kniha je věnována všem, kdo se zabývají rozvíjením životních dovedností.
Keywords: Pedagogika; Didaktika