Poruchy sexuality u somaticky nemocných a jejich léčba - Šrámková, Taťána (Grada, 2013)
Nejvýznamněji ovlivňují sexuální funkce onkologické nemoci, onemocnění kardiovaskulárního aparátu, diabetes mellitus, neurologická onemocnění, poranění míchy a pánve. Poškození sexuálních funkcí (a může být často i jedním z prvních příznaků), a tím narušení sexuálního života má negativní vliv na kvalitu života. Sexuální funkce mohou být narušeny v celé šíři. Autorka ve své publikaci kromě příčin těchto dysfunkcí uvádí i způsoby jejich řešení.Komplexně pojatá publikace postgraduálního charakteru je určená všem lékařům se zájmem o komplexní pohled na nemocného. Informace o sexuálních poruchách a jejich léčbě v ní mohou čerpat nejen sexuologové a urologové, ale i kardiologové, diabetologové, internisté, neurologové, onkologové, gynekologové, traumatologové a chirurgové, praktičtí lékaři, psychiatři. Monografie rozšíří obzor psychologům i studentům medicíny.Kniha je dobře obrazově dokumentována - 7 tabulek, 35 obrázků, barevná příloha.
Keywords: Interna; Ostatní lékařské obory; Psychiatrie, psychoterapie