Fitness manuál pro ženy Cvičení ve fitness centru - Stackeová, Daniela (Grada, 2013)
Publikace je určena ženám všech věkových skupin jako návodná pomůcka při cvičení ve fitness centrech, určitě ji však využijí i fitness trenéři a fyzioterapeuti. Při tvorbě fitness programů určených ženám je třeba akceptovat jejich biologická a psychologická specifika, která jsou popsána v úvodu knihy. Samostatná kapitola je věnována redukci tělesné hmotnosti, která bývá nejčastější motivací žen ke cvičení. V praktické části čtenářky naleznou popis 65 cviků vhodných pro ženy, návod na sestavení cvičební jednotky a také varování před chybami a nevhodnými cviky, se kterými se při cvičení mohou setkat. Autorka se zaměřila také na fyzickou aktivitu v období těhotenství, přechodu a po něm. Nutnou podmínkou k dosažení naplánovaných cvičebních cílů je i úprava stravy, proto čtenářky v knize najdou také důležité poznatky o výživových programech určených speciálně ženám, a to v návaznosti na daný pohybový program.
Keywords: Fitness a kondice