Fyzikální vyšetření pro sestry 2., přepracované vydání - Nejedlá, Marie (Grada, 2015)
Kniha je koncipována jako základní učebnice pro studenty ošetřovatelství a sestry v praxi. Seznamuje se základními technikami sběru anamnestických dat a fyzikálního vyšetření pacientů umožňujícími získat co nejvíce informací o pacientovi, sledovat a správně dokumentovat změny jeho zdravotního stavu.
Keywords: Ošetřovatelství - klinické obory; Ošetřovatelství - postupy, první pomoc