Manuál obranné střelby II Defenzivní a taktické použití pušky a brokovnice - Černý, Pavel (Grada, 2012)
V souvislosti s rostoucím vlivem organizovaného zločinu a teroristické činnosti i na civilní sektor se zvyšuje poptávka po komplexním výcviku, maximálně využívajícím legálních možností pro použití tří zbraní, tedy nejen pistole, ale i zbraní dlouhých - brokovnice a samonabíjecí kulovnice. Kniha navazující na Manuál obranné střelby se zaměřuje především na efektivní ovládání těchto prostředků na základě posledních světových trendů. Autor Pavel Černý tentokrát spojil síly s renomovanými instruktory speciálních složek, Václavem Vinduškou a Ondřejem Duškem a dalšími spolupracovníky, představujícími mezinárodní střeleckou špičku. Na základě i jejich bojových zkušeností ze zahraničních misí vznikl ojedinělý výcvikový materiál, doplněný spoustou rad a ukázkami řešení konkrétních situací. Kniha, zaměřená nejen na technické, ale i na taktické prvky zvládání jak různých brokových zbraní, tak i pušek na bázi Sa58, AK47 a AR15/M4, je doplněna více než pěti sty barevnými fotografiemi.
Keywords: Sebeobrana