Rochus - Přemysl, Krejčík (Laser, 2024)
Měli jste na dovolené pocit, že vás někdo sleduje? Možná jste právě unikli jednomu z nás. Nenápadný muž letí z Budapešti do Pekingu přidat se k firmě stojící mimo zákony. Mladá žena dostává nečekanou nabídku poté, co na jihu Itálie spáchá zločin. K tomu se kolem dějí opravdu zvláštní věci: Lidem narůstají křídla i ploutve, sny vstupují do reality a ani kočky nejsou, čím se zdají být. Strhující román o "profesionálních turistech" v sobě mísí městskou fantasy, magický realismus, bedekr i akční thriller. "Od prvních stran tohohle podivuhodného bedekru budete mít pocit, že spolu s protagonisty příběhu cestujete po světě a celou dobu vám přitom kdosi dýchá na záda. Husí kůže, kterou tahle divoká jízda kontinenty plná popkulturních narážek s motýly nad hlavou a kočkami v patách vyvolá, ale bude víc než příjemná. Rochus je živelnou kombinací akčního příběhu, magického realismu a lásky ke světu a životu na vyhlídkách proslulých památek i v temných zákoutích evropských metropolí. Přečtěte si ho na cestách, ale dejte si přitom pozor na tu sympatickou turistku ve vlaku vedle vás - je to bedekr, co právě vytahuje z kabelky, nebo..." Kristýna Sněgoňová, spisovatelka "Přemysl Krejčík se vydává do nových, dosud neprobádaných území, ačkoli v textu snoubí svůj dřívější zájem o fantastickou a uměleckou literaturu. Rochus může působit jako přemostění mezi takzvaně vysokou a žánrovou četbou." Štěpán Kučera, spisovatel a redaktor Salonu Právo
Keywords: Sci-fi, fantasy