Pohled na bezdomovství v České republice - Dočekal, Vít (Univerzita Palackého v Olomouci, 2017)
Tato publikace se zaměřuje na zastávané postoje vůči bezdomovcům a zkušenost s přímým či skrytým bezdomovstvím. Text nastiňuje stereotypizovaný obraz o lidech bez domova a jejich dílčích charakteristikách. Získaná data z popsaného výzkumného šetření mohou posloužit různým skupinám na rozličných úrovních - např. v rámci osvětové činnosti, formálního vzdělávání, profesního vzdělávání sociálních pracovníků či v průběhu navozování vztahu mezi pomáhajícími a bezdomovci.
Keywords: Sociologie