Alžběta Pomořanská - Žárlivá císařovna - Hana, Whitton (Ikar, 2024)
Alžběta je o jedenatřicet let mladší než její císařský choť Karel IV., přesto se obává, že si ji manžel vyvolil nikoli z lásky, ale pouze z diplomatických důvodů, aby si naklonil své politické protivníky. Strachuje se, že ji nemiluje tak hluboce jako svou předchozí ženu, krásnou Annu Svídnickou, která mu navíc dala syna Václava. Když se Alžběta dozví, že se Karel IV. chystá s mladým princem Václavem na cestu do Francie, dá průchod své žárlivosti.
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány