Vlkodlak - Jan, Horníček (Kalibr, 2023)
Dobrodružství bývalého jezuity Viléma Javořiny pokračuje jeho návratem do Schwarzwaldu, kam jej násilím zavlečou zlotřilí francouzští oficíři. Má je coby před gilotinou uniknuvší vězeň zavést do Ďáblovy štoly, kde se skrývá prastaré tajemství, dříve poodhalené vlkodlačím znamením. Vilémova pouť, poznamenaná útěky i chrabrým bojem, odkrývá leckterou záhadu temného hvozdu, často na hraně rozumných úvah a přeludných vizí. Pronásleduje tedy skvadru zlosynů i přízrak popraveného doktora Šulce, nebo se to zjitřeným myslím jen jeví?
Keywords: Dobrodružství, napětí, thrillery; Horory