Kdo rozváže pás Orionu - Aleš, Rozehnal (Kalibr, 2021)
Otázku, zda umí rozvázat Orionův pás, položil Bůh Jobovi, aby mu ukázal jeho místo v uspořádání světa. Pražský advokát Artur Riegerbaum svoje místo zatím nenašel. Jednoho dne se však při řešení jedné z mnoha kauz seznámí s docentem lingvistiky, který vlastní výtisk knihy z 16. století s podivným vzkazem. Na pozadí různých soudních případů, ale zejména podivného pokusu o vraždu malé holčičky Artur zjistí, že vzkaz je vlastně začátkem trasy na mapě Prahy, která možná vede k rozřešení matematického vzorce existence vesmíru a života.
Keywords: Krimi, detektivky; Společenské romány