Sršeň létá v noci - Ken, Follett (Knižní klub, 2022)
Píše se rok 1941 a válečná situace se pro britskou RAF nevyvíjí příliš nadějně - v dešti nacistické protiletadlové palby se k zemi řítí jeden spojenecký bombardér za druhým. Ale jak mohou být Němci o pohybu britských letadel tak podrobně informováni? Ve stejné době objeví mladý Dán Harald Olufsen na ostrůvku Sande cosi podezřelého a brzy mu začne být jasné, že si celou věc nemůže nechat pro sebe. V cestě k Britům však leží ledové vlny Severního moře. Haraldovi se sice podaří získat starý dvojplošník Hornet Moth, který by mu mohl v útěku pomoci, jenže... dá se s takovým strojem vůbec létat? Ken Follett vystavěl další mistrovský válečný příběh, který byl navíc inspirován skutečnou událostí - stejným způsobem uprchli v červnu 1941 piloti Thomas C. Sneum a Kjeld Pedersen z dánského ostrova Fyn, překonali Severní moře a připojili se k RAF. www.ken-follett.com
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány; Společenské romány