Kalandrova dcera - Kaiserová, Zuzana (Volvox Globator, 2018)
Kalandrova dcera je thriller o Evropě nepříliš vzdálené budoucnosti, která je sice neradostnou, ale zcela uvěřitelnou extrapolací poměrů, v nichž žijeme. V těchto kulisách se mladá žena Tereza snaží získat důkaz o nevině svého otce - protestantského intelektuála z Vysočiny křivě obviněného z teroristického útoku na Masarykově nádraží.
Keywords: Česká současná beletrie