Jak prodat firmu s nemovitostmi - Jakub, Dohnal (Backstage Books, 2026)
Jakub Dohnal, řídící partner renomované advokátní kanceláře ARROWS, společně s týmem zkušených specialistů přináší praktického průvodce pro každého podnikatele, který uvažuje o prodeji firmy, vstupu investora nebo strategickém předání vybudovaného majetku. Kolik má vaše firma skutečně hodnotu? Jak najít správného kupce? Jak ochránit nemovitosti, které firma vlastní? Co odhalí Due Diligence, jak vyjednat kupní cenu a jak se vyhnout chybám, které mohou stát miliony korun? Tato kniha odpovídá na otázky, které si kladou majitelé společností při jednom z nejdůležitějších rozhodnutí svého života. Publikace srozumitelně vysvětluje celý proces prodeje krok za krokem - od prvních úvah, ocenění společnosti a hledání investora až po podpis smluv, vypořádání transakce a ochranu získaného výnosu. Zvláštní důraz je věnován firmám s nemovitostmi, holdingovým strukturám a daňově efektivnímu nastavení celého obchodu. Kniha je určena majitelům firem, manažerům, investorům i rodinným podnikům, kteří chtějí při prodeji firmy postupovat profesionálně, bezpečně a s maximálním výsledkem. Ukazuje, že dobrý prodej není otázkou náhody, ale přípravy, strategie a zkušeného vedení.
Keywords: Podnikání a management