Nejhorší dcera - Iva, Gecková (Ikar, 2025)
Těžko si představit něco tak nehezkého jako dospívání v rodině s otcem alkoholikem. Do čtyřicetileté Gábiny, která má zdánlivě vše, co si může přát, v podobě milujícího manžela, tří dětí a dobré práce, by nikdo neřekl, že jako teenager uklízela zvratky po opilém tátovi a ustrašeně čekala na jeho návraty domů. Tohle zkrátka nejsou věci, kterými by se člověk chtěl chlubit. Ale i ty nejhorší vzpomínky a zážitky časem vyblednou, ostré hrany se, obzvláště za podpory milujícího okolí, zbrousí a život plyne klidně a vyrovnaně. Ovšem jen do chvíle, kdy Gábina obdrží zprávu, že otec umírá v nemocnici po předávkování léky... Nezvykle otevřený a syrový příběh o tom, jak alkohol dokáže rozvrátit vztahy v rodině, je plný lží, manipulace, zášti a zloby. Naléhavě a současně nemilosrdně až krutě vypráví o lidských slabostech, selháních, odpuštění, bolestech a jedu, který v sobě lidé dokáží nosit dlouhé roky.
Keywords: Společenské romány