V prokletém údolí - Jenny, Kiefer (Laser, 2024)
Čtyři odhodlaní horolezci se vydají do divočiny v Kentucky. O sedm měsíců později se najdou tři zmrzačená těla. Stali se horolezci obětí nehody, nebo něčeho daleko strašlivějšího? Tento mrazivý, temný horor je inspirovaný osudem nechvalně proslulé Ďatlovovy výpravy. Pro Dylan Prescottovou mělo jít o začátek slibné kariéry. Její kamarád Clay, doktorand geologie, našel zbrusu nový skalní útvar v hloubi lesů v Kentucky, a chce, aby se Dylan stala první horolezkyní, která ho zdolá. Spolu s nimi na výpravu vyráží Clayova asistentka Sylvia a Dylanin přítel Luke. Dylan plánuje svůj výstup dokumentovat na Instagramu a vydobýt si své místo na slunci. O sedm měsíců později jsou kousek od silnice nalezena tři těla v různém stádiu rozkladu: z jednoho zbyly jen vybělené kosti, druhému chybí všechny orgány a třetí tělo postrádá jazyk, oči, uši a prsty. Dylan se ale stále pohřešuje. Občas na Instagramu zveřejňuje znepokojivá videa a řada lidí přísahá, že ji v lese spatřila, ale zatím ji nikdo s jistotou neidentifikoval - ať už živou, či mrtvou. Byli horolezci zavražděni? Ztratili se v lese a museli se uchýlit ke kanibalismu? Nebo za jejich vraždami a zmrzačením stojí něco zcela jiného? Je Dylan stále naživu, a dokázala by tyto otázky zodpovědět?
Keywords: Sci-fi, fantasy