Mrtvola v komíně - Alan, Bradley (Kalibr, 2023)
Vyhnanství! Tak dvanáctiletá Flavia de Luce běduje nad svým údělem, když ji otec s tetou Felicity odešlou do internátní školy. Nestráví zde ani den a dostane dárek. A protože je nadaná chemička a pátračka, není jím nic jiného než vyuzená mumifikovaná mrtvola, která vypadla z komína v její ložnici. A tak Flavia chodí na vyučování, dělá si přátele (a nepřátele) a snaží se odhadnout přísnou ředitelku i učitelský sbor (k němuž patří třeba vražedkyně zproštěná obvinění). Pátrá přitom po identitě oběti i po podezřelých a motivech. Proslýchá se, že ve škole straší a několik dívek dokonce zmizelo. Ovšem pokud jde o vyřešení více záhad najednou, je Flavia ten správný člověk!
Keywords: Krimi, detektivky