Poslední Lucemburk - Hana, Whitton (Knižní klub, 2020)
Ladislav řečený Pohrobek byl poslední český král, v jehož žilách kolovala po pradědovi Karlu IV. lucemburská a přemyslovská krev. Narodil se čtyři měsíce po smrti svého otce Albrechta Habsburského jako čtvrté dítě Alžběty Lucemburské, dcery Zikmunda Lucemburského, a po smrti staršího bratra Jiřího se stal jediným dědicem české a uherské koruny. O ty však měla zájem řada dalších mocných osob a historický román plný intrik, vášní, bojů o moc, ale i hlubokých citů zachycuje dramatické období v dějinách střední a východní Evropy.
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány