Form and Functions in English Grammar - Veselovská, Ludmila (Univerzita Palackého v Olomouci, 2019)
Tato monografie se zabývá jazykovým systémem angličtiny a pokrývá vybraná témata z anglické morfo-syntaxe. Jde o empiricky zaměřenou publikaci vycházející ze zobecněných strukturalistických, funkčních a obecně generativních teoretických základů. V souladu s názvem publikace se autorka zaměřuje na zdůvodňování a komentování vnitřní logiky základních, statisticky relevantních jevů, které reprezentují systém angličtiny.
Keywords: Jazyky